1. Informacje ogólne

1. Niniejsza polityka dotyczy strony internetowej Państwowej Szkoły Muzycznej I i II stopnia im. F. Chopina, ul. Parkowa 12, 34-400 Nowy Targ , funkcjonującej pod adresem url: , która jest administratorem danych osobowych.
2. Adres kontaktowy poczty elektronicznej: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
3. Strona wykorzystuje dane osobowe w następujących celach:

  • Prowadzenia dziennika elektronicznego poprzez przekierowanie do strony https://psmnowytarg.fryderyk.edu.pl
  • Wyświetlania informacji o strukturze szkoły, tj. osobach zatrudnionych w Dyrekcji, Kadrze Pedagogicznej, Administracji oraz Obsługi,
  • Wyświetlania informacji o Absolwentach
  • Wyświetlania informacji o osiągnięciach uczniów.
  • Prowadzenia galerii zdjęć oraz wideo.

4. Strona internetowa realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:
Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach dane,
Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych plików cookie (tzw. „ciasteczka”).

2. Hosting

1. Serwis jest hostowany (technicznie utrzymywany) na serwerze Urzędu Miasta Nowy Targ.

2. Przechowujemy Państwa dane osobowe w drodze powierzenia przetwarzania danych osobowych z Urzędem Miasta Nowy Targ, co daje Państwu gwarancję podwójnego zabezpieczenia danych osobowych.

3. Państwa prawa i dodatkowe informacje o sposobie wykorzystania danych

1. Państwa dane nie będą przekazywane innym odbiorcom
2. Dostęp do Państwa danych osobowych może mieć w ograniczonym zakresie, niezbędnym do zarządzania serwerem – Urząd Miasta Nowy Targ:
3. Państwa dane osobowe przetwarzane będą nie dłużej, niż jest to konieczne do wykonania związanych z nimi czynności oraz do czasu wycofania ewentualnych zgód na wykorzystanie wizerunku.
4. Przysługuje Państwu prawo żądania od Administratora:

  • dostępu do danych osobowych Państwa dotyczących,
  • ich sprostowania,
  • usunięcia,
  • ograniczenia przetwarzania,
  • sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych,

5. Mogą Państwo wnieść także skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.
6. W stosunku do Państwa nie będą podejmowane czynności polegające na zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu.

4. Informacje w formularzach

1. Strona zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika, w tym dane osobowe, o ile zostaną one podane.
2. Dane podane w formularzach są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza, np. w celach kontaktowych lub rejestracyjnych.

5. Informacja o plikach cookies

1. Serwis korzysta z plików cookies.
2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
4. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
5. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.
6. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
7. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu wykorzystywane mogą być również przez współpracujące z operatorem Serwisu podmioty, w szczególności dotyczy to firm: Google (Google Inc. z siedzibą w USA), Facebook (Facebook Inc. z siedzibą w USA),

6. Zarządzanie plikami cookies

1. Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania preferencji użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach może uniemożliwić korzystanie ze stron www
2. W celu zarządzania ustawienia cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową, której używasz i postępuj zgodnie z instrukcjami:

Urządzenia mobilne: